Morbiere
Kód: 1886/100 1886/200 1886/500 Zvolte variantuDetailní popis produktu
- Původ : Francie Franche-Comté, Morbier
- Mléko : Kravské
- Chuť : bohatá a krémová, s mírně hořkou pachutí
- Textura : poloměkká
- Doba zrání : od 45 dnů do 3 měsíců
- Víno : Pinot Noir
Tradičně by se sýr měl skládát z vrstvy ranního mléka a vrstvy večerního mléka. Při výrobě Comté sýru zbyde na konci dne tvaroh. Sýrař vystele zbývajícím večerním tvarohem formu a zasype popelem tak, aby byl chráněn přes noc. Následující ráno se forma doplňí ranním mlékem.
V dnešní době je sýr obvykle vyroben z jediného dojení a tradiční zásyp popelem je nahrazen rostlinnými barvivem
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář