Kalamáry čerstvé chlazené 300-500g
Kód: 91Detailní popis produktu
Na hlavě je 10 chapadel obklopených zobákem. Konzumuje se vše kromě hlavy. Vyskytuje se v teplejších vodách. Má torpédovité tělo a trojúhelníkovými ploutvemi v ocasní části. Na hlavě je 10 chapadel obklopených zobákem. Konzumuje se vše kromě hlavy. Tepelná úprava musí být krátká, pouze 1-2 minuty! Kalamáry patří k hlavonožcům. Mají protáhlé štíhlé tělo s dvěma ploutvemi na konci těla. Mají deset chapadel. Nejčastěji se konzumují právě chapadla kalamárů stočená do kroužků. Měkčí a tedy chutnější jsou kalamáry menší.
Kalamáry mají bílé, tuhé, nasládlé maso. Jejich úprava je stejná, jako u olihní. Nejprve odřízneme hlavy. Pak odkrojíme jednotlivá chapadla a uchováme je k dalšímu použití. U chapadel ještě odstraníme měkkou kost. Dále vypreparujeme průhlednou širokou kost, která má funkci páteře a váček s barvivem. Nakonec sloupneme tenkou kůži, kalamáry omyjeme a necháme důkladně okapat.
Minimální objednávka 3kg.
Minimum order is 3 kg.
It occurs in warmer waters.Torpedo body has a triangular fins in the tail. On his head is surrounded by 10 tentacles beak. Eaten everything but only head not. The heat treatment should be short, only 1-2 minutes! Squids belong to cephalopods. They have an elongated body with two slim fins on the tail. They have ten tentacles. Most often they consume just calamari tentacles curled into ringlets. Therefore softer and tastier squids are smaller. Calamari has white, firm, sweet meat. Their layout is the same as for squid. First, cut off the head. Then cut each gripper and hold it for further use. For more tentacles remove soft bone. Further, a transparent wide dissected bone, which has the function of the spine and the bag with the dye. Finally, we peel off the thin skin, wash the squid and set aside to drain thoroughly.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.