Saint Marcellin 80g
Kód: 208Detailní popis produktu
Jedná se o měkký sýr z kravského mléka s jemnou slabou pokožkou tvořenou plísní Geotrichum candidum (způsobuje zvrásnění povrchu), případně se mohou vyskytovat i plísně Penicillium (modrá i bílá). Sýr je vyráběn metodou kyselého srážení s přídavkem malého množství syřidla, obdobně jako je tomu u francouzských kozích sýrů. Dá se říct, že díky Geotrichum candidum má Saint Marcelline specifickou chuť, na kterou nejsme u českých sýrů zvyklí. Hmotnost sýru – 80 g a více, velikost – průměr 6,5 à 8 cm, výška 2 – 2,5cm.
It is a soft cheese made from cow's milk with a delicate thin skin formed mold Geotrichum candidum (causes wrinkling of the surface) or may occur and Penicillium (blue and white). The cheese is produced by acid precipitation with addition of a small amount of rennet, similarly as in the French goat cheeses. It could say that thanks Geotrichum candidum Saint Marcelline has a specific taste to which we are accustomed in the Czech cheeses. Weight of cheese - 80 g and more, size - diameter 6.5 and 8 cm, height of 2 - 2.5 cm.
Doplňkové parametry
Kategorie: | SÝRY & DELIKATESY |
---|---|
Hmotnost: | 0.08 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.